Kijevas kotlete ir klasisks ēdiens, kas ir kraukšķīgi apcepta vistas fileja, kas pildīta ar aromātisku sviesta pildījumu.
Kijevas kotletes, kas ir cepta vistas fileja ar sviestu iekšpusē, pamatoti var dēvēt par restorāna ēdienu, jo bez īpašām prasmēm to diemžēl nevar pagatavot.
Taču nesteidzieties apjukt, jo pieredzējuši kulinārijas eksperti dalījās ar dažām niansēm, kuras izmantojot, jums nebūs problēmu pagatavot gardēža cienīgu ēdienu mājās.
Lūk, pieci aspekti, kuru ievērošana lielā mērā jau nodrošina veiksmīgu gala rezultātu.
Pareizi sagrieziet fileju
Lai sagrieztu vistas fileju, jums būs nepieciešams ass nazis. Izdariet iegriezumu (no sabiezinātās malas, lai to nepārgrieztu cauri) un izlociet grāmatas formā, pēc tam sagrieziet mazo fileju.
Fileju apcepiet
Visus gabaliņus apcep, lai veidotos vienmērīgi noapaļota plācenītis – tā būs vieglāk veidot kotletes. Filejas ietin pārtikas plēvē, lai novērstu plīsumu rašanos.
Pagatavojiet “zaļo sviestu”
Lai piešķirtu ēdienam neatkārtojamu garšu, pagatavojiet pildījumu, iemērcot nelielus gaļas gabaliņus smalki sasmalcinātās kaltētās dillēs vai sajaucot mīksto sviestu ar garšaugiem. Kad pildījums ir gatavs, nosūtiet to uz saldētavu. Aukstu sviestu būs daudz vieglāk “iepildīt” kotletēs.
Lasi vēl: Mulčas sagatavošana dārzam: noderīgākie veidi
Pareizi iesaiņo kotleti
Uz katra filejas gabaliņa vidu uzliek saldētu sviestu un pārklāj sviestu ar vistas filejas daļu. Uzmanīgi izveidojiet iegarenu kotleti, ietinot to tāpat kā tad, kad gatavojat pildītus kāpostus. Pārliecinieties, ka nav spraugu.
Lai kotletes saglabātu formu, ietin tās pārtikas plēvē un ievieto saldētavā uz 10 minūtēm.
Izmantot dubulto panēšanu
Pirms sākat apcepšanu, noslaukiet kotleti ar papīra dvieli, lai noņemtu lieko mitrumu. Kotletes iemērciet izsijātos miltos, pēc tam olās un rīvmaizē.